Четвртак, 08. Децембар 2016.

Отворена пошта у Јасеници

У Јасеници је данас, отворена педесета по реду поштанска пословница са бесплатним интернет кутком, у оквиру акције "52 поште за 52 недеље''. Нова пошта се налази у реновираним просторијама, уступљеним од стране МЗ Јасеница, а Пошта Србије их је опремила савременим мобилијаром и повезала у јединствену поштанско-технолошку апликацију „Посттис". Радиће пет дана недељно, од понедељка до петка, од 8 до 12 сати. 

  

Испред Савета месне заједнице представнике Поште Србије, локалне самоуправе и мештане Јасенице поздравио је Обрен Николић, председник Савета, који је у свом обраћању истакао :

“Решавањем питања инфраструктуре стварамо могућност да млади остану на селу, јер се стварају услови за покретање производње у сточарству, воћарству, пољопривреди и другим делатностима. Дужност нам је да младим генерацијама створимо услове да имају бољу будућност. Ми у општини Неготин са овом самоуправом на најбољем смо путу да то и остваримо.”

 

Пошту је у рад пустио Срђан Јовановић, директор Функције поштанске мреже.  Он је поздравио мештане Јасенице и остале присутне у име Мире Петровић, в. д. директора Јавног предузећа "Пошта Србије" и 15.000 запослених и истакао значај партнерства које Пошта гради са локалним самоуправама, како би се побољшао квалитет живота у мањим местима и подстакла домаћа производња.

 

 Пошта овом акцијом даје посебан печат свом постојању и излази у сусрет захтевима грађана из сеоских средина. Данас у Јасеници отварамо педесету пословницу у оквиру ове акције и од данас 1500 становника Јасенице и два суседна села, Шаркамена и Малајнице, моћи ће да најсавременије поштанске, телекомуникационе и платне услуге реализују на кућном прагу” – рекао је, између осталог, Јовановић. 

 

И ова пошта је заживела заједничким снагама Поште Србије и локалне самоуправе,а присутнима се обратио председник општине Неготин, Јован Миловановић, који је нагласио да ће сарадња локалне самоуправе и месних заједница бити у наредном период проширена и унапређена.

“У претходном периоду учинило смо велике напоре да побољшамо живот грађана, поготово у сеоским месним заједницама, које су у дужем периоду биле и запостављене. Инфасртуктурни радови су обављени у већем обиму у протекле две године, посебно у задњих годину дана, а  одржавање путева је подигнуто на виши ниво. Излазимо у сусрет грађанима на захтеве за побољшање и олакшање живота у месним заједницама, као и у граду. Ова активноскт коју је организовала пошта Србије је од изузетног значаја у побољшању пословних активности Поште Србије, као што је директор рекао, али и за вас, мештане Јасенице и за ваше свакодневне потребе које имате у погледу плаћања ваших обавеза.” – истакао је Миловановић.

 

Пошта Јасеничанима доноси могућност коришћења широког спектра поштанских и платних услуга, највишег квалитета а најниже цене, укључујући и бројне предности дигиталне ере. Такође, вишеструко ће олакшати и функционисање локалне пословне заједнице, коју чини четрдесетак правних лица. Већ на свечаности отварања, потписани су први уговори са предузетницима "Мадаве" и "Кића дизел". Они су изабрали курирски сервис упола цене, што обезбеђује актуелна акција ,,Пост-експрес за 99 динара", доступна до краја године свим новим пословним корисницима. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.