Петак, 21. Март 2014.

Отворена изложба слика „Хипокризија“

 

У галерији Дома културе у Неготину отворена је изложба слика Јелене Цветковић, под називом „Хипокризија“. Изложбу је отворио мр Милан Радосављевић, директор неготинског Дома културе, док је о стваралаштву младе уметнице из Ниша, говорио Александар Блатник, који је, између осталог рекао : 

„Живимо у време „краљева“ и „дворских луда“, циркуса и кловнова и  добро је кад сликар препозна време у коме живи и исто пренесе на платно, оставивши тако документ времена генерацијама које долазе. Јелена је цртачки зрело, уз снажан колорит осликала кловнове који се смеју, а плакати би хтели и лагано и утопила у мрачну позадину, у драматичну ситуацију времена у коме су настали. Њен сликарски песимизам је уствари опомена и оптимистичка жеља за боље сутра. Јелена је сликар који обећава и пред њом је сјајна сликарска будућност, ако јој држава у којој живи омогући“.      

 

Поетика њеног сликарства заснива се, на истраживању људске психолошке стране као и унутрашњег стања уз помоћ линије и боје. Сликајући кловнове на великим форматима има за циљ да, нагласи драматичност кроз тамну и дубоку гаму са лицима снажно осветљеним акцентованим звучним колоритом.

 

Млада сликарка Јелена Цветковић, рођена је у Нишу. Дипломирала је на Факултету уметности у Нишу на одсеку сликарство 2011. године у класи професора Ђура Радоњића. Тренутно је на докторским студијама на Факултету уметности и дизајна у Београду у класи професорке Тијане Фишић.

Љубитељи сликарства изложбу “Хипокризија” моћи ће да погледају у Дому културе до 23. априла.