Петак, 28. Април 2023.

ОСНОВНА ШКОЛА "БРАНКО РАДИЧЕВИЋ" ОБЕЛЕЖИЛА 40 ГОДИНА РАДА

Најмлађа градска основна школа „Бранко Радичевић“ данас је обележила јубилеј 40 година постојања и рада. Тим поводом у холу школе одржана је приредба на којој је учествовао велики број ученика и додељене су и награде најуспешнијим ђаци и јубиларне награде радницима школе.

 

 

 


Свечаности су, поред бројних гостију, присуствовали и Владимир Величковић, председник Општине Неготин, Зорица Мијушковић, начелница Општинске управе општине Неготин и Милош Гагић, члан Општинског већа задужен за социјална питања и просвету.

 

 

 


„ Уважени представници локалне самоуправе, часни оци, поштовани родитељи, драга децо, драги наши суграђани, бајку о ОШ „Бранко Радичевић“ почели су причати, пре четрдесет година, најпре из потребе, да се деци Неготина пружи нова могућност, опција да у најбољим могућим условима које је тренутак дозвољавао, крену у потрагу за знањем, за смислом који ће их водити даље од граница које су им раније генерације постављале, за сопственим путем само за њих направљеним, за истинама што су за претходнике биле само легенде. Преко потребе, дошло се до жеље, да најмлађе дете образовног система Неготина, буде и најбоље, најуспешније, најблиставије. Тада је школа, још увек тражећи свој идентитет, још увек са именом, сада помало заборављеног, а тада сматраног највећим сином наших народа и народности, освајала срца Неготинаца, па иако су постојала два главна играча, људима блиска и позната, трећи млади борац храбро је истрчао на терен и врло брзо скренуо пажњу на себе. Остало је, драги пријатељи, фабула бајке, коју наша генерација наставља да приповеда на свој начин и која ће се, како то са добрим бајкама и бива, наставити преносити са колена на колено, међу онима што долазе за нама.“, поручио је Марко Костић, директор ОШ „Бранко Радичевић“.


Школа је као поклон свом граду поклонила приредбу која је одржана у сали неготинског Дома културе, а спремају се и за наступ у оквиру манифестације „Мајcке свечаности 2023“.