Среда, 09. Мај 2018.

ОШ “Бранко Радичевић“ и Пољопривредна школа “Рајко Боснић” најбољи на СОНГ-у

Основна школа  “Бранко Радичевић“ из Неготина, у категорији основних и Пољопривредна школа “Рајко Боснић” Буково у конкуренцији средњих школа, победници су овогодишњих „Сусрета омладине Неготина“ у организацији Дома културе „Стеван Мокрањац“.

  

Ученици ОШ “Бранко Радичевић” извели су своју адаптацију представе „Први дејт“  Милице Костић. Вечно актуелна тема узбуђења  првог састанка за тинејџере  побрала је све симпатије публике, али и одличне оцене стручног жирија.  Запажени су и богато аплаузима награђени и наступи ученика у свим категоријама предвиђеним пропозицијама такмичења: поп-рок композиција, народна изворна песма, класична композиција, литерарни приказ, тачка по слободном избор.

 

У припреми наступа ученика  школе „Бранко Радичевић“ учествовали су наставници Бојана Ђорђевић, координатор, као и Емилија Милошевић Анђелић и Милош Јотић.

 

Само два поена мање, 270, освојила је такође одлична екипа неготинске ОШ „Вера Радосављевић“. Основу њиховог наступа чинила је пародија „Сви у Немачку“ која хвата актуелан тренутак урушавања  истинских вредности и похлепе за материјалним добрима. Одлична екипа надахнутих глумаца измамила је салве смеха  публике и изузетно добре оцене жирија.  Посебно су биле запажени наступи у категоријама литерарног приказа и извођењу класичне композиције. Екипу су за наступ у Дому културе припремали су наставници Сања  Илић  и Бојан Милосављевић, док  сценографију и костиме потписују Сања Радосављевић и Слободанка Петровић.

 

У категорији средњих школа, у финалу су се нашле екипе Пољопривредне школе и Неготинске гимназије. Програм Пољопривредне школе под називом „Напокон срећни“, стручни жири организатора, Дома културе „Стеван Мокрањац“, оценио је са 285 поена.  Максималан број поена екипа Пољопривредне школе добила је за драмски приказ, режију и сценарио представе која трагичну љубав Шекспирових јунака, Ромеа и Јулије, претвара у урнебесну  комедију са срећним крајем. Запажене су биле и тачке по слободном избору, као и извођење класичне композиције.

  

Екипа „Неготинске гимназије“ , за свој програм  под називом „Кад порастем бићу Ноло“ освојила је 278 поена, а најбоље су оцењене тачке извођења поп-рок и изворне народне композиције. Неготински гимназијалци извели су ангажовану представу на актуелне теме, опсесију кладионицама, успехе и падове прослављеног тенисера Новака Ђоковића…

Стручни жири овогодишње манифестације чинили су Надежда Панчић, Горан Вучковић и  Драгана Кнежевић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.