Понедељак, 27. Аугуст 2012.

Организациони одбор 47. Мокрањчевих дана

3839_1.jpg

У сусрет традиционалном музичком фестивалу, 47. Мокрањчевим данима, одржан је први састанак Организационог одбора којим је председавао др Влајко Ђорђевић, председник општине Неготин. Том приликом, на предлог мр Милана Радосављевића, директора Дома културе „Стеван Мокрањац“, организатора фестивала, договорене су припремне активности и динамика којом ће бити обављене како би фестивал протекао у најбољем реду.

3839_2.jpg

Како се чуло на састанку Организационог одбора, 47. Мокрањчеве дане, који се у нашем граду одржавају од 14. до 20. септембра отвориће Братислав Петковић, министар културе и информисања у Влади Републике Србије. Министар Петковић, такође, присуствоваће и конференцији за новинаре 11. септембра 2012. године у Медија центру у Београду, заједно са др Бранком Радовић, селектором Фестивала и председником општине Неготин када ће и званично, националним медијима, бити презентован коначан програм 47. Мокрањчевих дана.

3839_3.jpg

Како је договорено на састанку Организационог одбора, а са циљем да се финансијски помогне организатору, ове године бесплатни комплети карата делиће се само гостима Фестивала. Иначе, по одлуци Управног одбора Дома културе „Стеван Мокрањац“, улазнице за програме продаваће се од 1. септембра 2012. Цена комплета улазница за све програме износиће 2.800 динара, појединачне карте продаваће се по цени од 300 до 700 динара, док ће се за групне посете, цене појединачних карата продавати са попустом, по цени од 200 до 600 динара.