Петак, 01. Јун 2018.

Одржани Дечији карневал и програм „Школе своме граду“

Последњег дана маја на Градском тргу у Неготину одржан је традиционалнли дечији карневал, а након тога и музичко – поетски програм „Школе своме граду“.   

  

Малишани из дечијег вртића и градских основних школа костимирани у маштовите маске продефиловали су центром града на задовољство бројних грађана који су уживали у шароликом амбијенту.

  

Након веселе карневалске шетње, у организацији Народне библиотеке на градској бини приређен је музичко-поетски програм „Школе своме граду“.

  

На почетку програма уручене су награде ауторима најбољих радова на литералном и ликовном конкурсу на тему „Неготин песмом, јунаштвом и сунцем обасјан“ који је расписан поводом 12. маја Дана општине Неготин и 185. годишњице ослобођења ових крајева од турске владсвине.

Прву награду на литералном конкурсу ученика од 1. до 4. разреда освојио је Филип Стојисављевић, ученик ОШ „Вук Караџић“, а похваљени су Вања Ђорђевић и Новак Ватовић из ОШ „Вера Радосављевић“. У конкуренцији од 5. до 8. разреда прву награду освојила је  Анђела Поповић, ученица 5. разреда, а похвалу Јована Ристић ученица 7.разреда, обе из ОШ „Вук Караџић“. Код средњошколаца за најбољи је проглашен рад Немање Давидовића, ученика прве године Пољопривредне школе, док је  Тијана Живковић, такође ученица ове школе похваљена.

  

На ликовном конкурсу у конкуренцији основаца до 4. разреда прва награда припала је Николају Гавриљуку, ученику ОШ „Вера Радосављевић“, а похваљени су  Валентина Грујић, ОШ „Бранко Радичевић“, Анђела Михајловић, ОШ „Вук Караџић“, Милица Јосић и Вељко Васиљевић, ОШ „12.септембар“. У конкуренцији до 8.разреда, Андрија Бучановић из ОШ „Вера Радосављевић“, награђен је првом наградом, док су Милица Радоњић, ОШ „Вук Караџић“, Немања Ђуљаовић, ОШ „Павле Илић Вељко“ Душановац и Марија Стојановић, ОШ „12.септембар“ похваљени.

  

На сцени су се потом смењивали малишани из предшколских група дечијег вртића „Пчелица“ и основних школа „12. септембар“, „Вук Караџић“, „Бранислав Нушић“ из Уровице, “Павле Илић Вељко“ из Прахова, „Вера Радосављевић“ и „Бранко Радичевић“. 

Програме су организовали Туристичка организација, Народна библиотека „Доситеј Новаковић“, основне школе и вртић “Пчелица”.

 * Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.