Петак, 17. Октобар 2014.

Одржана тринаеста седница Општинског већа

Данас је одржана тринаеста седница Општинског већа општине Неготин, којом је председавао Јован Миловановић, председник Општине Неготин.

Чланови Општинског већа, на данашњој седници разматрали су нацрт и усвојили предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Неготин за 2014. годину.

Циљ израде ребаланса буџета био је пре свега прерасподела између датих позиција и одређених апропријација, а на позицијама где је то било неопходно одобравање додатних средстава и смањење одређених позиција, а све због смањеног прилива средстава у буџет. 

Пројекција укупних прихода и примања, као и укупних расхода и издатака предложена је до висине од 1 039 382 000 динара. Пројекција сопствених и других прихода и расхода буџетских корисника износи 359 647 000 динара. Смањење укупних прихода и расхода у Одлуци о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Неготин за 2014. годину износи 92 889 000 динара, односно 8,20 процената у односу на првобитну Одлуку о буџету за 2014. годину и прву Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Неготин за ову годину.

По речима Димитрија Петровића, шефа Одељења за буџет, финансије и ЛПА, сви корисници буџета и у наредном периоду наставиће са мерама штедње.

Већници су на тринаестој седници усвојили решења од издвајању средстава за основне школе „12. септембар“ и „Павле Илић Вељко“ у Прахову. За замену дотрајалих врата на ученичком и наставничком тоалету и поправку трема ОШ „12. септембар“ издвојена су средства у износу од 90 000 динара, док је за замену црепа, летви и слемењака на кровној конструкцији школи у Прахову издвојено 97 000 динара.

Утврђени су такође и предлог Одлуке о усвајању извештаја о раду Предшколске установе „Пчелица“ Неготин, за школску 2013/2014. годину, предлози Решења о давању сагласности на годишњи план рада установе за 2014/2015. годину, Решења о измени решења о именовању Управног одбора Предшколске установе „Пчелица“ Неготин и Школског одбора Техничке школе у Неготину.

На данас одржаној седници усвојена је и допуна Пословника о раду Општинског већа којим је омогућено одржавање седница већа телефонским путем у хитним ситуацијама.

На крају седнице већници су разматрали нацрт и усвојили предлог Измене тарифног система за обрачун топлотне енергије који предвиђа повећање корективног фактора са 1,20 на 1,60 у циљу што правичније расподеле испоручене топлотне енергије корисницима.