Среда, 28. Децембар 2016.

Одржана тридесет прва седница Скупштине општине Неготин

Данас је одржана тридесет прва седница Скупштине општине Неготин којом је председавао др мед. Љубисав Божиловић. На дневном реду било је 13 тачака из домена рада локалног парламента, а одборници су за одлукE и решења гласали без дискусије.    

На почетку седнице Скупштина је донела Одлуку о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Неготин за 2016. годину.

Одборници су на данашњој седници усвојили и Одлуку о додељивању искључивог права ЈКП „Бадњево“,  чији је оснивач Општина Неготин, на обављање делатности пружања услуга у 2017. години. Одлука је неопходна због правилног спровођења Закона о јавним набавкама. Већином гласова прихваћена су и Решења о давању сагласности на одлуку ЈКП „Бадњево“ о утврђивању цена комуналних и гробљанских услуга, па ће тако ове услуге, како је рекао Голуб Рајић, директор комуналног предузећа поскупети за пет одсто.  

На тридесет првој седници локалног парламента донета су и решења о давању сагласности на програме рада са финансијским плановима за 2017. годину, Дома културе „Стеван Мокрањац“, Историјског архива, Музеја Крајине, Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“, Завода за урбанистичко планирање и пројектовање и Центра за социјални рад.  Усвојено је Решење о образовању комисије за израду предлога годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине Неготин, као и Решење о именовању комисије за утврђивање назива улица, тргова и других делова насељених места.

Скупштина је усвојила и Одлуку о окончању поступка ликвидацвије Установе за омладину и спорт.

Председник Скупштине општине Неготин, др мед. Љубисав Божиловић, честитао је на крају седнице одборницима новогодишње и божићне празнике и пожелео им све најбоље у 2017. години.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.