Уторак, 13. Март 2018.

Одржана трећа седница Општинског већа општине Неготин

Данас је одржана трећа седница Општинског већа општине Неготин, којом је председавао Владимир Величковић, председник општине Неготин.


Општинско веће општине Неготин трећој по реду седници разматрало је нацрт и утврдило предлог Одлуке о усвајању Програма развоја туризма општине Неготин за период од 2017. до 2026. године.  Програм развоја туризма општине Неготин, представља релевантан секторски документ чијом се применом доприноси реализацији основних развојних приоритета и циљева локалног економског и руралног развоја општине Неготин. Предлог програма наћи ће се и пред одборницима Скупштине општине Неготин на трећој седници.

Општинско веће, након разматрања нацрта, прихватило је и извештаје о раду са финансијским извештајима Дома културе “Стеван Мокрањац”, Музеја Крајине, Историјског архива Неготин, Народне библиотеке “Доситеј Новаковић” и Центра за социјални рад Неготин и предлоге одлука о њиховом усвајању проследила Скупштини општине Неготин.

На данашњој седници утврђени су и  предлози решења о избору председника, заменика председника и чланова комисија за омладину спорт и физичку културу, односе са верским заједницама, за сарадњу са суседним земљама, међународним асоцијацијама локалних власти и радницима на привременом раду у иностранству, развој месних заједница и заштиту животне средине Скупштине општине Неготин.

Утврђени су и предлози решења о измени Решења о именовању школских одбора ОШ “Момчило Ранковић” у Рајцу и “Вера Радосављевић” у неготину.            

Након разматрања предлога чланови Општинског већа донели су Решење о давању сагласности на Одлуку НО ЈКП Бадњево о расписивању лицитације и утврђивању почетних цена за годишњи закуп тезги на зеленој пијаци. Почетне цене се утврђују за период 01.04.2018 до 31.03.2019. године и у односу на прошлу годину биће увећане за 5 одсто.  Тако ће почетна цена за пијачне тезге за продају пољопривредних производа – цвећа и занатске робе  почетни износити 10.500 динара без ПДВ -а, простор за продају садница из кавеза 13.125, за пијачне тезге са кавезима за продају лубеница и купуса 13.125 динара, а за пијачне тезге за продају млечних производа 15.750 без ПДВ-а.

На трећој по реду седници Општинског већа општине Неготин донето је и решење о измени Решења о образовању комисије за социјална питања.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.