Четвртак, 01. Октобар 2015.

Одржана седамнаеста седница СО Неготин

Данас је одржана седамнаеста седница Скупштине општине Неготин. На дневном реду била 21 тачка.

Скупштина је на почетку данашњег заседања констатовала да је након подношења оставке на место одборника у СО Неготин,  престанао мандате одборници Наташи Керкез са изборне листе “Ивица Дачић-Социјалистичка партија Србије-Јединствена Србија”.

Након образложења Голуба Рајића, директора, већином гласова присутних одборника усвојена је Одлука о усвајању извештаја о раду са финансијским извештајем и мишљењем овлашћеног ревизора на финансијски извештај за 2014. годину Јавног предузећа за комуналне делатности “Бадњево”.

На дневном реду данашње седнице била је Одлука о доношењу плана детаљне регулације за туристичко рекреативни комплекс “Дунавски бисер” у Михајловцу. Након образложења представника обрађивача, и ова одлука је прихваћена већином гласова, као и Одлука о приступању изради стратегије безбедности саобраћаја на путевима општине Неготин за период 2015. -2020. године.

Скупштина је дала и сагласност на прву измену и допуну програма рада са финансијским планом ЈП за грађевинско земљите општине Неготин, на Одлуку надзорног одбора ЈКП “Бадњево” о утврђивању цена комуналних услуга, као и на Одлуку надзорног одбора овог предузећа о утврђивању валуте плаћања варијабилног И фиксног дела износа за грејну сезону 2015/2016.

На седамнаестој седници Скупштине општине Неготин након разрешења са места вршиоца дужности директора ЈКП “Бадњево”, Музеја Крајине и Историјског архива, Голуб Рајић, Ивица Трајковић и Ненад Војиновић именовани су за директоре ових установа. Скупштина је усвојила и Решење о престанку мандата Сузани Сиротовић на функцији директора Народне библиотеке “Доситеј Новаковић”, као и Решење о неприхватања предлога Управног одбора ове установе о њеном именовању на место директора неготинске библиотеке. За в.д. директора Народне библиотеке у Неготину именован је Милорад Грбовић, дипломирани библиотекар.

Одборници су позитивно гласали и о Одлуци о прибављању непокретности у јавну својину бестеретним јавним послом. Ради се о згради површине 43 метра квадратна на Рајачким пимницама, које се Олга Петровић одрекла у корист општине Неготин.  

На данашњој седници усвојена су и Решења о изменама решења о именовању чланова Управог одбора Предшколске установе „Пчелица“ и чланова школских одбора Музичке школе „Стеван Мокрањац“ и Техничке школе.