Четвртак, 20. Новембар 2014.

Одржана седамнаеста седница Општинског већа

Чланови Општинског већа усвојили су на, данас одржаној седамнаестој седници, деветомесечни извештај о извршењу буџета за 2014. годину. У првих девет месеци, укупно остварени буџетски приходи и примања остварени у износу од 645.110.350 динара, или 56,70 одсто у односу на планирани буџет за 2014. годину, а у односу на ребеланс 62,06 одсто. У структури прихода, највеће остварење је код изворних прихода, и то је тенденција већ неколико година, која је настављена и ове. Када је реч о расходима и издацима, они су у првих девет месеци извршени у износу од 627.829.285 динара. Процена шефа Одељења за буџет, финансије и ЛПА је да ће буџет до краја године бити остварен у износу од 90 одсто уз максимално ангажовање радника Општинске управе и уштеду на свим нивоима. Он је такође истакао да локална самоуправа редовно извршава обавезе, како према корисницима буџета тако и све друге обавезе и по томе је Општина Неготин препознатљива у Србији.

Општинско веће је данас разматрало и нацрт Одлуке о одређивању матичних подручја на територији општине Неготин, дало сагласност за измену правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у Општинској управи и утврдило предлог Решења о измени решења о образовању Комисије за именовање директора јавних предузећа чији је оснивач Општина Неготин.

  

У циљу унапређења Локалног економског развоја општине Неготин, кроз развој туризма, Општинско веће је данас усвојило и предлог Одлуке о додељивању посебног статуса комплексу Рајачких пивница у Неготину. Посебан статус комплексу Рајачких пивница додељује се из разлога што сам комплекс и и подручје на којем се налази представљају посебну и изузетну вредност од културног, историјског, туристичког и економског значаја као добро од општег интереса за Општину Неготин и Републику Србију.

Општинско веће је донело и Решење о издвајању новчаних средстава за извођење радова на постављању громобранске инсталације у ОШ „Момчило Ранковић“ у Рајцу.