Уторак, 06. Фебруар 2018.

Одржана прва седница Општинског већа општине Неготин

Данас је одржана прва седница Општинског већа општине Неготин, којом је председавао Владимир Величковић, председник општине Неготин.


На почетку прве седнице Општинског већа у новом сазиву, подељена су задужења већницима. Петоро чланова из старог сазива задржало је своје ресоре, па ће тако др Зоран Пуслојић и даље бити задужен за здравство, Татјана Панић за културу, туризам и информисање, Далибор Ранђеловић за комуналну делатност, Драгиша Радуловић за сарадњу са дијаспором, а Далибор Машић за омладину и спорт. Радиша Младеновић добио је ресор привреде, Драган Радосављевић биће задужен за пољопривреду, Слободан Динуловић за образовање, а Милош Гагић за социјалну политику. Чланови Општинског већа ће, по већ устаљеној пракси, једанпут недељно, по утврђеном распореду, дежурати у малој сали зграде Општине Неготин и примати грађане.


Општинско веће на првој седници дало је сагласност на посебан Програм ЈКП „Бадњево“ Неготин о коришћењу и распоређивању субвенција од општине Неготин за 2018. годину, као и сагласност на Програм пословања са финансијским планом ЈП „Боговина“Бор за 2018. годину.

Већници су разматрали и предлог Извештаја о коришћењу средстава остварених по основу накнаде из члана 4. Одлуке о отварању буџетског фонда за заштиту животне средине општине Неготин и донели Закључак о његовом усвајању.

На првој седници Општинског већа утврђени су и предлози решења о разрешењу и избору скупштинских комисија.


Утврђен је и предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о општем уређењу насељених места и комуналном реду на територији општине Неготин.

Чланови Општинског већа разматрали су и нацрте и усвојили предлог Решења о именовању чланова УО и НО Туристичке организације општине Неготин и предлог Решења о измени Решења о образовању Штаба за ванредне ситуације за територију општине Неготин. На данашњој седници донета је и Одлуку о измени Одлуке о оснивању Комисије за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Неготин, утврђен је предлог Одлуке о усвајању локалног акционог плана запошљавања општине Неготин за 2018. годину, као и предлог Одлуке о приступању прибављањанепокретности у јавну својину општине Неготин непосредном погодбом – разменом у КО Неготин.


Општинско веће утврдило је и предлог Решења о престанку мандата Ренати Ђурђевић Станковић, као в.д. директора Дома културе и предложило Владимира Радића, за в.д. директора ове установе културе.    

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.