Среда, 02. Јул 2014.

Одржана осма седница Општинског већа

Данас је одржана осма седница Општинског већа општине Неготин, којом је председавао Јован Миловановић, председник општине Неготин.

Чланови Општинског већа општине Неготин разматрали су и усвојили предлог Одлуке о измени и допуни одлуке о локалним комуналним таксама на територији општине Неготин. Димитрије Петровић, шеф Одељења за буџет и финансије, образложио је, да је правни основ за доношење ове одлуке садржан у Закону о финансирању локалне самоуправе и Закону о рачуноводству који предвиђа разврставање правних лица на микро, мала, средња и велика предузећа, у зависности од просечног броја запослених, пословног прихода и просечне вредности пословне имовине. Како важећом Одлуком о локалним комуналним таксама нису обухваћена микро правна лица, иста се обухватају овом изменом и допуном, са обавезом плаћања локалне комуналне таксе за истицање фирми у висини која је предвиђена.

На дневном реду осме седнице Општинског већа било је и разматрање нацрта и утврђивање предлога Одлуке о изменама и допунама одлуке о буџету општине Неготин за 2014. годину. Разлог за доношење ове одлуке је прерасподела средстава између појединих позиција и намена.

 

Општинско веће, на данашњој седници, одлучило је да повуче утврђене предлоге неких одлука и решења, које је као овлашћени предлагач доставило Скупштини општине Неготин на даље разматрање.