Понедељак, 23. Март 2015.

Одржана двадесет осма седница општинског већа

Чланови Општинског већа општине Неготин, на данас одржаној двадесет осмој седници усвојили су низ значајних одлука из домена свога рада. Седницом већа председавао је Јован Миловановић, председник Општине Неготин.

 

Чланови већа на данашњој седници након излагања директора и вд директора и разматрања нацрта утврдили су предлоге одлука о усвајању  извештаја о раду јавних предузећа и установа чији је оснивач општина Неготин. Реч је о извештајима Јавног предузећа за грађевинско земљиште, Музеја Крајине, Историјског архива, Дома културе „Стеван Мокрањац“, Туристичке организације, Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“, Завода за урбанистичко планирање и пројектовање и Центра за социјални рад. Извештаји ће се наћи и пред одборницима на првој наредној седници Скупштине општине Неготин.

 

На данас одржаној седници усвојен је и предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о Општинској управи општине Неготин. Разлог за измену и допуну ове одлуке је усаглашавање исте са Законом о планирању и изградњи.

 

Након разматрања нацрта утврђени су и предлози решења о именовању Комисије за стипендирање студената и талентованих ученика средњих школа општине Неготин, о измени решења о именовању стручног тима за давање концесије за линијски превоз путника у приградском саобраћају на територији општине Неготин, као и предлог Решења о измени решења о образовању комисије за именовање директора јавних предузећа чији је оснивач општина Неготин.

 

Општинско веће упутиће Скупштини општине Неготин и предлог за разрешење директора ЈКП „Бадњево“ Голуба Рајића, као и предлог за именовање истог на место вршиоца дужности директора.

 Већници су разматрали и захтеве и жалбе грађана општине Неготин и усвојили закључке о издвајању новчане помоћи из буџета општине Неготин за реализацију истих.

 

Са дневног реда данашње седнице повучен је предлог расподеле средстава предвиђених за спорт и физичку културу, у циљу сагледавања свих примедби које су изнели представници појединих спортских клубова и о њему ће се расправљати на некој од наредних седница већа.

Чланови Општинског већа након разматрања нацрта утврдили су и предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Неготин за 2015. годину. Овом Одлуком сопствена средства остала су на истом нивоу, док су за 15 милиона динара увећана средства из других прихода, па је целокупна приходна страна повећана за исти износ.

Утврђен је и предлог Одлуке о усвајању концесионог акта за поверавање обављања делатности приградског превоза путника на територији општине Неготин, као и предлог Одлуке о објављивању јавног позива за обављање ове делатности.