Понедељак, 14. Мај 2018.

Одржана четврта седница Скупштине општине Неготин

анас је одржана седница Скупштине општине Неготин, којом је председавао мр Милан Уруковић. Седници је присуствовао 41 одборник, као и Владимир Величковић, председник општине Неготин, Мерлина Селенић, заменик председника и чланови Општинског већа општине неготин.  На дневном реду било 17 тачака из домена рада локалног парламента.

 

На почетку седнице, одборници Скупштине општине Неготин усвојили су Одлуку о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе – општине Неготин за 2017. годину. На основу Одлуке Владе Републике Србије о максималном броју запослених на неодређено време у систему државних органа, систему јавних служби, систему Аутономне покрајине Војводине и систему локалних самоуправа, за општину Неготин која спада у локалне самоуправе до 50.000 становника, за 2017. годину утврђен је максималан број запослених од 460. На основу ове Одлуке, број запослених у Општинској управи смањиће се са 144 на 136, у Дому културе са 19 на 18, ЈКП „Бадњево“ са 192 на 182, а код месних заједница са 4 на 3.

Без дискусије већином гласова донета је и Одлука о допуни Одлуке о локалним комуналним таксама на територији општине Неготин, којој се отклањају правно-технички недостаци настали приликом обраде основног текста одлуке. На данашњој седници усвојена је и Одлука о улицама, локалним и некатегорисаним путевима, Одлука о престанку функције делова путева, Одлука о изради измене плана генералне регулације за насеље Прахово, као и Решење о усвајању почетног ликвидационог биланса Завода за урбанистичко планирање и пројектовање општине Неготин.


Oдборници су већином гласова донели и Решења о измени решења о именовању чланова Управног одбора ПУ „Пчелица“ и школских одбора Техничке школе, ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Јабуковцу и „Стеван Мокрањац“ у Кобишници.

На данашњој седници Скупштине општине Неготин донето је и Решење о образовању Комисије за вођење поступка и доношења решења по захтеву за враћање земљишта. Потреба за изменом Решења настала је након оставки досадашње председнице  Комисије и њене заменице и престанка мандата одборницима који су били чланови и заменици чланова Комисије. Усвојено је и Решење о отуђењу објекта у јавној својини општине Неготин непосредном погодбом, два Решења о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини општине Неготин непосредном погодбом, као и Одлука о прибављању непокретности у јавну својину општине Неготин такође непосредном погодбом.

 

Већином гласова присутних одборника, донето је и Решење о престанку мандата Голубу Рајићу, досадашњем директору ЈКП „Бадњево“ Неготин, након што је он поднео оставку на ту функцију, а на место в.д. директора именован је допломирани економиста, Драган Мијуцић, досадашњи извршни директор за правно – економске послове комуналног предузећа. 

Седница је завршена одборничким питањима.

 * Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.