Петак, 27. Јануар 2023.

ОДРЖАНА 46. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

На данашњој седници Општинског већа, којом је председавао Богдан Гугић, заменик председника Општине Неготин, разматран је и утврђен предлог Програма контроле и смањења популације напуштених паса и мачака на територији општине Неготин који дефинише циљеве и мере које ће се спроводити у погледу контроле и смањења броја напуштених животиња.

 

 

Данас су утврђени и предлози решења о давању сагласности на Програм пословања са финансијским планом Јавног предузећа „Боговина“ Бор за 2023. годину и Програм коришћења и распоређивања средстава субвениција за 2023. годину Општине Неготин, у укупном износу од 13 милиона динара (два милиона за набавку парковских клупи, милион динара за набавку нових канти и 10 милиона динара за рефундирање трошкова зарада радника Службе зоохигијена). На данашњој седници чланови Општинског већа одлучивали су о предлозима решења о именовању чланова Школског одбора Основне школе „ Момчило Ранковић“ у Рајцу, отуђењу грађевинског земљишта у К.О Неготинна катастарским парцелама 5012/8,5012/9,5012/10,12265 и 12783 и измени Решења о именовању стручног тима за давање конесије за линијски превоз путника у градском и приградском саобраћају на територији општине Неготин.

 

 

Већници су на крају седнице донели и закључке о спровођењу јавне расправе о предлогу Николић-Млакар Драгиње и Стојановић Десанке из Неготина, да се у К.О. Неготин укине некатегорисани пут на К.П. бр. 11674 и купе непосредном погодбом остало земљиште и издајању средстава Српској православној црквеној општини у Неготину, у износу од 99.910,00 динара за куповину светосавских пакетића за учеснике Светосавске академије.

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.