Петак, 11. Јун 2021.

ОДРЖАНА 36. СЕДНИЦА СО НЕГОТИН


На данас одржаној 36. седници локалног парламента, којом је председавао мр Милан Уруковић, председник СО Неготин, а којој су поред 36 одборника, присуствовали и Богдан Гугић, заменик председника Општине Неготин и чланови општинског већа, разматрано је девет предлога одлука и решења.


Одлуку о завршном рачуну општине Неготин за 2020. годину која је усвојена већином гласова присутних одборника, образложио је Мирослав Кнежевић, руководилац Одељења за буџет, финансије и локалну пореску администрацију нагласивши да завршни рачун представља чињенично стање везано за остварене приходе и примања, и расходе и издатке буџета. У односу на планиране, остварени су приходи и примања у износу од 1.031.293.000 динара, што је 70,76% остварења. Пандемија вируса корона утицала је да приходи и по основу пореза, такци, накнада и закупа буду значајно смањени. И расходи и издаци су смањени и износе 1.017.896.000 динара, или 69,84% од планиране величине. Остварен је буџетски суфицит у износу од 33.518.000 динара. Стална буџетска резерва, планирана у износу од 35 милиона динара, извршена је у износу од 30.403.000, док је текућа резерва која се користи за отклањање последица ванредних околности, од планираних пет милиона, извршена у износу од 4.675.000 динара. Одброници су данас усвојили и одлуке о доношењу Плана детаљне регулације инфраструктурног коридора државног пута од саобраћајног чвора Душановац до границе К.О. Прахово и К.О. Радујевац и доношењу Плана детаљне регулације за изградњу високонапонског вода 110 кВ ПРП Ђердап2- Никине воде.


На дневном реду данашње седнице биле су и одлуке о измени одлуке о прибављању, располагању и размени грађевинског земљишта у јавној својини општине Неготин,  утврђивању времена и узрока смрти лица умрлих изван здравствене установе на територији општине Неготин и давању сагласности на наплату меница у 2021.години, предатих ради обезбеђења финансирања пројеката по основу Уговора о донацији. Општина Неготин и „Еликсир Груп“ закључили су Меморандум о разумевању којим су начелно утврђени начин и услови неопходни за реализацију новчаних донација које Еликсир Груп планира да издвоји из својих средстава пословања за донаторске сврхе и да их бесплатно уплати Општини Неготин за реализацију опште корисних пројеката.


Данас  су усвојена решења о давању сагласности на измене и допуне Програма пословања Јавног предузећа „Боговина“ Бор за 2021. годину,  именовању Комисије за утврђивање назива улица, тргова и других делова насељеног места и отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини јавним надметањем на К.П. БР 3086/9 к.о Неготин.