Понедељак, 25. Фебруар 2013.

Одржана 26. седница Скупштине општине

4064_1.jpg

Одборници неготинске Скупштине општине на седници којој су присуствовала 42 одборника усвојили су све предложене тачке дневног реда. У раду седнице, којом је председавао Дамир Ракић, учествовали су и мр Милан Уруковић, председник Општине, др Влајко Ђорђевић и Александра Миловановић, помоћници председника Општине и чланови Општинског већа.

4064_2.jpg

У складу са одредбама Закона о јавним предузећима, одборници СО Неготин усвојили су одлуке о усклађивању аката ЈКП“Бадњево“ и Јавног предузећа за грађевинско земљиште Општине Неготин. Из комуналне делатности на данашњој седници, прихваћене су и допуне одлуке о одржавању чистоће.

4064_3.jpg

Одборници су изгласали одлуку о задуживању општине Неготин за финансирање реконструкције зелене пијаце у Неготину у 2013. години и сагласили се о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Неготин за 2012. годину. На дневном реду данашње скупштине био је и извештај о спроведеним пословима и задацима заштите и спасавања из надлежности општинског штаба за ванредне ситуације за 2012. годину као и годишњи план за 2013. годину. 

За новог председника Изборне комисије општине Неготин именован је Бранислав Ликсаревић, док су уместо члана Јасмине Везурић и њене заменице Славке Мишић, именовани Драгољуб Островљановић и Миодраг Транић. Нове чланове добио је и школски одбор Музичке школе „Стеван Мокрањац“.

4064_4.jpg

На данашњој седници општинског парламента усвојен је План капиталних инвестиција за период 2012. до 2016. године, као један од значајнијих докумената непоходних у поступку сертификације општине Неготин као средине са повољним пословним окружењем.

Гласовима одборника и званично је почео поступак подизања споменика Милошу Обреновићу у центру Неготина и допуњена одлука о додели општинских награда и признања.