Петак, 19. Фебруар 2016.

Одржана 23. седница Скупштине општине Неготин

Данас је у великој сали Скупштине општине Неготин одржана двадесет трећа седница локалног парламента, којој је присуствовало 40 одборника. Седници су присуствовали и председник општине Неготин, Јован Миловановић, заменица председника Надица Васић и чланови Општинског већа.   

  

На почетку седнице, Валентине Ђуричић, шеф одељења за буџет, финансије и локалну пореску администрацију образложила је Извештај о коришћењу средстава остварених по основу накнаде из члана 4. Одлуке о отварању буџетског фонда за заштиту животне средине Општине Неготин.

Она је у свом образложењу између осталог истакла да су у периоду од 1. јануара до 31. децембра 2015. Године, по основу посебне накнаде за заштиту и унапређење животне средине убрана средства у износу од 44.995.997,05 динара, а да су пренета средства из претходне године износила 32.198.000 динара, па су у 2015.године укупно на располагању била средства у износу од 77.193.977,05 динара. У истом период на основу Програма коришћења средстава фонда за заштиту животне средине општине Неготин за 2015. годину утрошена су средства у износу од 59.208.403,20 динара. Одборници су већином гласова прихватили овај извештај Извештај. 

Одборници су после готово получасовне дискусије усвојили и Одлуку о усвајању Локалног акционог плана запошљавања за ову годину којом се предвиђа финансирање мера активне политике запошљавања кроз субвенционисање самозапошљавања и програм стручне праксе у износу од 2.000.000 динара.

На двадесет трећој седници СО Неготин усвојена је и Одлука о изменама и допунама Одлуке о пијацама на територији општине Неготин. Измене се односе на радно време пијаце које ће у летњем период бити од од 5.30 до 20 часова и у зимском периоду од 6.30 до 17 час, од понедељка до суботе. Допуна се односи на чланове Одлуке у којима се иза речи “пољопривредни произвођач” додају речи “који имају регистровано пољопривредно газдинство”.  Донето је и Решење о давању сагласности на Одлуку Надзорног одбора ЈКП „Бадњево“ о усвајању ценовника о расписивању лицитације за годишњи закуп тезги на зеленој пијаци. 

Скупштина општина је већином гласова присутних одборника усвојила и Одлуку о надзору над радом јавних предузећа која обављају комуналну делатност на територији наше општине. Ова одлука је донета у циљу унапређења пружања комуналних услуга становницима општине Неготин кроз сталну анализу и праћење рада поменутих предузећа.

Без дискусије је усвојено Решење о формирању Комисије за отуђење грађевинског земљишта у јавној својини општине Неготин, као и Измене решења о образовању Штаба за ванредне ситуације на територији општине Неготин и именовању чланова школског одбора ОШ “Стеван Мокрањац” Кобишница.

Одборници су усвојили и одлуке о расписивању огласа и јавном надметању за отуђење  грађевинског земљишта у јавној својини општине Неготин.

На крају седнице Скупштина општине Неготин усвојила је и Декларацију „Ми не желимо ГМО на нашој територији“ којом се општина Неготин проглашава за територију без производње, гајења и промета ГМО и производа од ГМО.    

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.