Четвртак, 30. Новембар 2023.

ОДРЖАНА 21. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ НЕГОТИН

Данас је, у великој сали СО Неготин, одржана 21. седница локалног парламента. Седници је председавао мр Милан Уруковић, председник СО Неготин, а поред 39 одборника, присуствовали су и Владимир Величковић, председник Општине Неготин и чланови Општинског већа. Седница је започела минутом ћутања и одавањем почасти недавно преминулом Мијаилу Мики Марковићу, некадашњем председнику Општине Неготин.
 
 
 
Одборници су, већином гласова, усвојили десет одлука и решења, од којих се прва односила на доделу једнократне помоћи ученицима средњих школа на територији општине Неготин, који су држављани Републике Србије, а на основу Закључка о исплати једнократне новчане помоћи у висини од 10.000 динара Владе Републике Србије. Средства за исплату једнократне новчане помоћи обезбеђена су у буџету Републике Србије.
 
 
 
На данашњој седници усвојене су и одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2024. годину, и усклађивању Оснивачког акта Туристичке организације општине Неготин. Одборници су усвојили Решење о усвајању Извештаја о извршењу буџету Општине Неготин, за период јануар-септембар 2023. године. У првих девет месеци ове године, остварени су приходи и примања у укупном износу од 997.019.000 динара-58,87% у односу на предвиђене приходе и примања. Буџетски укупни расходи и издаци, за период јануар-септембар 2023. године, износе 857.512.000 динара–50,63% планом утврђених укупних средстава. Данас су усвојена и решења о измени решења о именовању школских одбора у ОШ „Бранко Радичевић“, ОШ „Стеван Мокрањац“ у Кобишници и ОШ „Бранислав Нушић“ у Уровици, измени и допуни решења о образовању Штаба за ванредне ситуације за територију општине Неготин и укидању дела некатегорисаног пута на кп. бр. 5428/4 у КО Неготин и уређивању имовинско-правних односа, у сврху изградње општинске саобраћајнице.