Уторак, 23. Децембар 2014.

Одржана 21. седница Општинског већа

Двадесет првом седницом Општинског већа општине Неготин која је одржана данас, председавао је Јован Миловановић, председник Општине Неготин.


Чланови Већа су, након  усвајања дневног реда, разматрали и усвојили низ предлога одлука и решења које ће се наћи на седници СО Неготин, која је заказана за петак 26. децембар. Усвојен је предлог и нацрт предлога Одлуке о изменама и допунама Одлуке о постављању и уклањању мањих монтажних објеката привременог карактера и споменика, спомен обележја, балон хала спортских намена и надстрешница у јавном превозу. Овим предлогом, обележавање на површини јавне намене локација објеката за чије је постављање локација одређена планом, поверава се ЈКП „Бадњево“. Период за коришћење површине јавне намене за који се плаћа гарантни износ, смањује се са 90 на 30 дана.

Принудно уклањање објеката  обављаће комунална инспекција уз ангажовање ЈКП „Бадњево“.

Разматран је и усвојен предлог Одлуке о усвајању коригованог финансијског извештаја ЈКП „Бадњево“ за 2013.годину. Данас су усвојена Решење о измени Решења о именовању чланова Школског одбора „12.септембар“ у Неготину, Решење о именовању чланова Школског одбора „Момчило Ранковић“ у Рајцу и Решење о измени решења о именовању чланова Управног и Надзорног одбора Музеја Крајине. Након разрешења именовани су Управни одбор и Надзорни одбор Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“. Општинско веће усвојило је решења о образовању Локалног савета за миграције и о образовању Комисије за збрињавање, повратак и интеграцију избеглица на територији општине Неготин.

Данашњој седници Општинског већа општине Неготин, присуствовао је и др мед. Љубисав Божиловић, председник СО Неготин.