Петак, 31. Јул 2015.

Одржана 16. седница Скупштине општине Неготин

Данас је одржана шеснаеста седница Скупштине општине неготин, на којој су одборници усвојили други ребаланс буџета општине Неготин за 2015. годину.


Одлуку о изменама и допунама одлуке о буџету општине Неготин за 2015. годину образложила је одборницима Валентина Ђуричић, шеф Одељења за буџет, финансије и локалну пореску администрацију. Циљ израде другог ребаланса буџета у овој години је пре свега прерасподела између одређених позиција и априпријација, као и одобравање додатних средстава и смањење на појединим позицијама. Повећање укупних прихода и расхода у Одлуци о изменама и допунама  Одлуке о буџету за 2015. годину износи 24.356.000, односно 2,27 одсто у односу на првобитну Одлуку о буџету за 2015. годину и први ребаланс који је усвојен крајем марта месеца.   

Одборници су данас без расправе  усвојили и Извештај о извршењу буџета Општине Неготин у периоду од 1. Јануарадо 30. јуна 2015. Године.  Буџетски приходи и примања у овом периоду остварени су у обиму од 440.499.286 динара, односно 448.438.698 динара, са донацијама од министарства и рефундацијом боловања преко 30 дана. Проценат остварења износи 31,30 одсто. Расходи и издаци буџета општине Неготин за период јануар-јун 2015. године, извршени су у укупном износу од 373.615.600 динара односно 25 одсто у односу на планиране. 

Већином гласова одборника донета је и Одлуке о изменама и допунама одлуке о Општинској управи општине Неготин, као и Одлука о доношењу плана детаљне регулације коридора далековода између ТС Мосна и ТС Никине воде, деоница на територији општине Неготин и Одлука о изменама одлуке о  накнадама одборника, чланова Општинског већа, председника и заменика председника Скупштине општине, помоћника председника општине, чланова радних тела Скупштине општине и чланова радних тела које образује председник Општине Неготин.

На дневном реду данашњег заседања Скупштине нашла се и Одлука о прихватању преноса права јавне својине у корист општине Неготин на непокретностима које чине Војни комплекс „Клуб војске“ у Неготину.  Куповином овог објекта општина Неготин ће обезбедити додатни пословни простор и омогућити побољшање услова за ефикасније функционисање органа локалне самоуправе, а спречиће се и пропадање овог значајног објекта. За реализацију ове Одлуке обезбедиће се средства у буџету општине Неготин у износу од 193.784,60 евра, с тим што ће се исплата вршити у 60 месечних рата у динарској противредности. Одборници су већином гласова усвојили и ову одлуку. 

Јован Миловановић, председник Општине Неготин, образложио је и неопходност усвајања Одлуке о извођењу хитних радова на изградњи бујичне преграде на Каменичкој реци и чишћење корита Каменичке реке са враћањем исте у првобитно корито реке. 

Одборници су на шеснаестој седници Скупштине општине Неготин усвојили и Решење о измени решења о образовању локалног савета за безбедност, Решење о измени решења о образовању Штаба за ванредне ситуације на територији општине Неготин и Решење о именовању чланова школског одбора Основне школе „Бранислав Нушић“ у Уровици. 

Са дневног реда данашње седнице повучено је Решење о разрешењу в. д. директора Јавног предузећа за комуналне делатности „Бадњево“ Неготин и Решење о именовању директора овог јавног предузећа.