Уторак, 16. Септембар 2014.

Одржана 11. ванредна седница Штаба за ванредне ситуације Општине Неготин

На данас одржаној 11. седници Штаба за ванредне ситуације Општине Неготин, председник Општине Неготин Јован Миловановић, командант Штаба, након сагледавања актуелне ситуације на водотоцима и каналима, на територији општине, издао је наредбу надлежнима у ЈВП „Србија воде“ РЈ Неготин, да сачине извештај о најкритичнијим местима на којима треба извршити хитне радове и о обиму тих радова. Чланови Штаба упознали су се и са предузетим мерама током пртетходне ноћи, али и са проблемима са којима се суочавају извођачи радова на терену.

Штаб за ванредне ситуације на данашњој седници донео и Одлуку о активирању постојеће комисије за процену штете од елементарних непогода-поплава, одроњавања и клизишта земљишта на територији општине. Такође Служби за заштиту животне средине Општинске управе, наложено је да припреми план и одреди приоритете у спровођењу мера дезинфекције, дезинсекције и дератизације на поплављеним објектима и двориштима.

На основу обавештења просветне инспекције, у циљу заштите деце, ученика и наставног особља, Штаб за ванредне ситуације Општине Неготин, усвојио је Закључак о обустављању образовно-васпитног рада у Самариновцу, Душановцу, Дупљану, Михајловцу, Малој Каменици, Уровици и Слатини. Настава ће бити настављена када се за то стекну услови.

Према информацијама из ПТТ-а услед продора воде у подземни објекат ПТТ-а, телефонски саобраћај је у прекиду у улицама 12. септембар, Карапанџина и делу Радујевачког пута. Без телефона је око 300 корисника.


По завршетку ванредне седнице Штаба, председник Општине Неготин, Јован Миловановић и заменица председника, Надица Васић, обишли су месне заједнице Михајловац, Самариновац и Мала Каменица.   


Изјава председника Општине Неготин после 11. седнице Штаба

Изјава Голуба Рајића, директора ЈКП "Бадњево" после 11. седнице Штаба