Среда, 11. Септембар 2013.

Одржана тридесет прва седница СО Неготин

Данас је одржана тридесет прва седница Скупштине општине Неготин на којој су одборници расправљали о девет тачака дневног реда. Пре усвајања дневног реда, председник општине Неготин, мр Милан Уруковић, испред предлагача, Општинског већа општине Неготин, повукао је две тачке.  Отварајући седницу локалног парламента, председник Скупштине општине Неготин, Дамир Ракић, обавестио је одборнике да је формирана нова одборничка група СНС-ПУПС-НС, као и да су одборници Горан Аврамовић и Станоје Петровић прешли у одборничку групу СПС-ПУПС-ЈС.

Највише полемике изазвао је извештај о извршењу  Одлуке о буџету Општине Неготин за период  јануар – јун 2013. године. Одборници опозиционих странака замерали су владајућој коалицији да није довољно средстава улагано у инвестиције, a након дискусије овај извештај усвојен је гласовима већине присутних одборника.  

Готово без дискусије усвојене су одлуке о доношењу програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине Општине Неготин за 2013. годину и спровођењу јавног конкурса за именовање директора Јавног предузећа за комуналне делатности „Бадњево“ Неготин.

 

Одборници су данас усвојили у одлуку о допуни одлуке о одржавању чистоће, као и одлуке о измени одлуку о мерилима за уговарање висине накнаде за уређивање грађевинског земљишта и о уређењу пољопривредног земљишта на територији Општине Неготин путем комасације у делу катастарске општине Радујевац.


Одборници су донели и решења о давању сагласности на одлуку о изменама и допунама статута Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ Неготин и одлуку надзорног одбора ЈКП „Бадњево“ Неготин о измени и допуни одлуке о утврђивању цена услуга паркинг сервиса бр.345-05/2013-3/4 од 11. 02. 2013. године, као и решење о измени решења о именовању чланова школског одбора Основне школе „Бранко Радичевић“ у Неготину.