Понедељак, 24. Септембар 2018.

Обновљен кров на згради Дома културе у Јабуковцу


У оквиру радова које локална самоуправа спроводи у месним заједницама, у циљу стварања бољих  услова за живот и рад на селу, завршена је реконструкција кровне конструкције на згради Дома културе у Месној заједници Јабуковац.  Мерлина Селенић, заменик председника Општине Неготин, посетила је ову месну заједницу и са члановима Савета уверила се у квалитет обављених радова.  


Зграда Дома културе у Јабуковцу саграђена је педесетих година прошлог века. До ове године, када је замењена комплетна столарија , изведени су били само мањи радови на уређењу мокрог  чвора. Санацијом крова решен је највећи проблем, прокишњавање. Иначе овај простор у Јабуковцу мештани, чланови КУД-a „Флоричика“,  Добровољног ватрогасног друштва Јабуковац  и пензионери  користе за организацију више догађаја, Сусрета села, дочека Нове године и разних весеља.  


Извођач СЗТР „Гиле“ из Младеновца, коме је овај посао био поверен након спроведене јавне набавке, радове на кровној конструкцији обавио је у предвиђеном року. Вредност реконструкције крова у износу од 3.590.378,40 динара са ПДВ-ом, финасирана је из буџета Општине Неготин.