Среда, 03. Јануар 2018.

ОБИЛАЗАК ПРВИХ БЕБА РОЂЕНИХ У 2018. ГОДИНИ

Владимир Величковић, председник Привременог органа општине Неготин посетио је данас Одељење гинекологије и акушерства Здравственог центра Неготин и уручио поклон честитке, у вредности од 47.575 динара,  у висини једне просечне месечне нето зараде, исплаћене у Републици Србији, за предходни месец и цвеће, Ђини Нејкић и Сањи Буљигић из Неготина и Дијани Јовановић из Јабуковца, које су се породиле првог дана Нове године.

   

Првог јануара  2018. године  Неготин је постао богатији за три становника, једног дечака који је рођен први, у 9 часова и 32 минута и две девојчице Данице и Саре.Прва беба у  Новој години, Лазар, тежак је 3.150 грама и дугачак 50 центиметара. Председник Величковић, у пратњи др Видосаве Пауновић-Барбуловић, в.д. директора ЗЦ Неготин и прим. др Мирослава Ивића, начелника одељења, обишао је и Љиљу Живковић из Мосне која се у другом дану ове године породила по шести пут. 

  

Председник Величковић је честитао породиљама нa приновама и пожелео много здравља, среће и радости коју деца само могу да пруже. Изразио је наду да ће се пад наталитета ублажити и  повећати број новорођенчади у овој години. У прошлој години  на неготинском гинеколошком  одељењу рођене  су 152 бебе, што је за седам мање у односу на 2016. годину.