Среда, 04. Јануар 2023.

ОБИЛАЗАК ПРВЕ БЕБЕ У 2023. ГОДИНИ

Владимир Величковић, председник Општине Неготин обишао је данас прворођену бебу у 2023. години. Првог дана нове године, у 16 часова и 19 минута, двадесетшестогогодишња Ивана Митровић из Малајнице, мајка петогодишњег Алексе, родила је девојчицу Анастасију, тешку 3.530 грама и дугачку 53 цм. Порођај је прошао одлично, и мајка Ивана и беба се осећају добро a кући ће бити пуштене већ сутра.

 

„Првог јануара је на свет дошла мала Анастасија. Обилазак смо мало одложили и сачекали да се мајка и беба мало упознају и да им буде пријатније. Захваљујем Одељењу гинекологије и акушерства што су нам омогућили да данас обиђемо прворођену бебу у општини Неготин и да уручимо скромне поклоне и особљу и мајци. По нашој одлуци првој беби у новој години дарујемо износ у висини просечне нето зараде у Републици Србији и то је 75.353 колико ће бити уплаћено на жиро рачун мајке. Не постоји лепши догађај у животу од рођења новог живот, због тога и живимо. Волео бих да буде више принова и очекујем да ћемо у наредном периоду омогућити све услове да се наши суграђани определе за проширење својих породица и да ће нас у наредном периоду бити више. Трудимо се да, у оквиру наших могућности, обезбедимо бољу будућност за нове нараштаје.“, изјавио је приликом обиласка породилишта председник Величковић.

 

 

 

Општина Неготин је у складу са Одлуком о финансијској подршци породици, прву бебу у 2023. години даровала новчаним износом у висини од просечне нето зараде у Републици Србији,у износу од 75.353 динара.

 

 

„ Прошле године је прва беба у години био дечак, сада је то девојчица и можда ће то бити и нека срећа да имамо ове године више беба. У односу на 2021. имамо пет порођаја и три бебе мање. Надам се да ће ова година бити боља не само што се тиче порођаја него и услови рада су нам сада мало бољи. Први порођај у овој години је протекао одлично, завршен је спонтано. Термин је био осмог, а породила се породила у термину,првог јануара и беба је добила десетку на порођају.“, рекао је др Мирослав Ивић, специјалиста гинекологије и акушерства, начелник неготинског породилишта.

 

 

Прошле године су, у односу на 2021. годину на Одељењу гинекологије и акушерства Здравственог центра Неготин, рођене три бебе мање, укупно 147.

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин  у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.