Среда, 12. Новембар 2014.

Обезбеђено несметано такмичење свих спортских клубова до краја године

“Изменом програма коришћења средстава Спортског савеза општине Неготин за 2014. годину биће обезбеђено несметано такмичење свих спортских клубова на територији општине Неготин до краја 2014. године” рекао је на данас одржаној конференцији за новинаре Ненад Трандафировић, члан Општинског већа задужен за спорт.

Он је такође истакао да је због непоштовања динамике и непланског трошења предвиђених средстава било угрожено функционисање већине клубова и да је он, у сарадњи са Спортским савезом и председником Општине Неготин тражио начин да се обезбеди такмиучење и млађих и сениорских категорија до краја ове године.

„Пребацивањем са позиција унутар овогодишњег буџета за спорт, који је износио 30 милиона динара,  успели смо да обезбедимо 2 600 000 динара који ће бити подељени најугроженијим клубовима у овом тренутку. Ми смо свесни да су клубови нереално трошили, можда и нереално планирали средства за ову годину, али нисмо желели да дозволимо да се било који клуб угаси и да се млади у нашем граду остану без могућности да се баве спортом. ” – истакао је Ненад  Трандафировић.       

Трандафировић је најавио да ће инсистирати да Спортски савез, али и локална самоуправа пооштре контролу трошења средстава које клубови добијају и да ће самим тим клубови морати чешће да подносе извештаје о трошењу пара.

Спортски савез општине Неготин окупља преко 30 спортских клубова и организација.