Понедељак, 15. Октобар 2018.

Обезбеђени бољи услови за рад у Техничкој школи и О.Ш. „Вера Радосављевић“

У Основној школи „Вера Радосављевић“ завршена је друга фаза реконструкције крова зграде, у вредности од  5.306.000 динара, која је финансирана из буџета Општине Неготина. Грејна сезона у Техничкој школи у Неготину почела је  несметано захваљујући  новом котлу који је набављен средствима  Министарства просвете, науке и технолошког развоја.  Ове две школе данас су обишли Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Слободан Динуловић, члан Већа за просвету.

   

„ Данас смо обишли две школе, Техничку школу и О.Ш. „Вера Радосављевић“ . У Техничкој школи је инсталиран нови котао, снаге 550 KW, набављен средствима ресорног  министарства. Захваљујем  на овој помоћи министарству и Влади Републике Србије. У питању је инвестиција вредна  око милион и по динара која је решила велики проблем грејања у овој школи.  У Основној школи „Вера Радосављевић“ завршена је друга фаза реконструкције крова зграде у површини од 1146 квадрата. Први део крова реконструисан је 2015. године а ове године из општинског буџета обезбедили смо 5.306.000 динара  са ПДВ-ом, за наставак радова.  Радови су завршени и протекли  како треба и можемо да констатујемо да су ове две школедобиле боље услове за даљи рад.“ истакао је приликом обласка председник Величковић.

Локална самоуправа за основно образовање у 2018. години издвојила је 93.920.000 динара од којих за Основну школу „Вера Радосављевић“ , коју тренутно похађа 297 ученика, 14.451.000 динара.

  

 „На нашој школи завршена је санација крова што је и било најалармантије. Количина уложених средстава је велика и уређењем најлошијег дела крова обезбеђени су бољи услови за рад ученика и просветних радника у нашој школи. Захваљујем се локалној амоуправи са којом имамо јако добру сарадњу. Очекујемо да ћемо наредне године завршити и трећи хол и тако привести крају комплетну реконструкцију крова.“   изјавила је Јасмина Луковић, в.д. директорка школе. 

У Техничкој школи набавком новог котла произвођача „Шуком“ решен је проблем грејања школе.

  

„ Већ  две године имамо проблема на почетку грејне сезоне које смо отклањали уз помоћ ХЕ „Ђердап 2“  и ЈКП „Бадњево“ . Конкурисали смо код Министарства просвете, науке и технолошког развоја пројектом за набавку новог котла и  средства су нам одобрена и коначно смо набавком котла тај проблем решили. Инвестиција је вредна 1.566.206,  средства су пребачена на рачун фирме која је извршила уградњу котла и  котао је пуштен у рад.“ рекао је Саша Николић, директор Техничке школе.

У општинском буџету, од  28.854.000 динара, колико је опредељено за  средњошколско образовање, за Техничку школу издвојено је 6.328.000 динара.