Четвртак, 25. Мај 2017.

Обележена градска слава – Спасовдан

У Неготину је данас прослављена градска слава, Спасовдан.

  

Обележавање славе Неготина, Вазнесења Господњег почело је свечаном литургијом у цркви Свете Тројице којој су, поред бројних верника, присуствовали челници општине Неготин, председник Владимир Величковић, помоћнице председника општине Надица Васић и Мерлина Селенић и чланови Општинског већа.  

  

Прослава Спасовдана настављена је ношењем литија од цркве Свете Тројице до места погибије Хајдук Вељка, где је служен помен легендарном крајинском јунаку.

  

Обред резања славског колача, обавили су свештеници Неготинске црквене општине, у малој сали Општине Неготин, уз наступ црквеног хора и у присуству руководства општине, директора јавних предузећа и установа, челника државних органа, пословних сарадника и запослених у Општинској управи.  

  

Након резања славског колача приређен је и пригодан коктел уз присуство бројних гостију, сарадника и пријатеља општине Неготин. 

 

 * Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.