Уторак, 05. Јун 2018.

Обележен Светски дан заштите животне средине

Служба за заштиту животне средине општине Неготин у сарадњи са основном школом „12. септембар“ и Предшколском установом „Пчелица“, обележила је Светски дан заштите животне средине.  

 

Ученици и наставници из Основне школа „12. септембар“ и малишани из Предшколске установе „Пчелица“ са својим васпитачицама, већ неколико година учествује у акцији обележавања Светског дана заштите животне средине, који организује Служба за заштиту животне средине.

 

Запослени у овој Служби претходна два дана, упознали су наше најмлађе суграђане са значајем очувања зелених површина  и рециклаже у заштити животне средине, а Слободан Дијановић, руководилац Службе за заштиту животне средине ОУ Неготин, истакао је да је Светски дан заштите животне средине свакако један од најзначајнијих еколошких датума.  

Овај датум је  установила Генерална скупштина Уједињених нација на првој Светској конференцији Уједињених нација о животној средини, одржаној 1972. године у Штокхолму, са циљем да подстакне људе да се укључе у заштиту животне средине, да укаже на значај локалних заједница у промени односа према природи и да се подстакне стварање партнерства за заштиту животне средине.“

 

Ученици ОШ „12. септембар“ и малишани из Вртића „Пчелица“ кредама у боји осликали су своја дворишта, а подељене су им и свеске и пропагадни материјали, као и слаткиши и колачићи са демонстрацијом разврставања отпада.

Изабрани су и најбољи ликовни радови и поруке на тему заштите животне средине, а аутори су награђени пригодним наградама.

  

За петак, 8. јун у 10 сати, најављена је и велика акције „Очистимо Неготин“ под слоганом “Мој град чист и леп“, у којој ће учествовати ученици неготинских основних и средњих школа. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.