Четвртак, 14. Јун 2018.

Обележен Светски дан добровољних давалаца крви

На данашњој свечаности која је поводом Светског дана добровољних давалаца крви организована у великој сали СО Неготин, уручене су захвалнице и плакете Црвеног крста вишеструким даваоцима крви из наше општине. Добровољне даваоце и све присутне поздравила је и Мерлина Селенић, заменица председника општине Неготин.

 

Обележавање 14. јуна Светског дана добровољних давалаца почело акцијом добровољног давања коју су заједнички организовали неготински Црвени крст и институт за трансфузију из Ниша. Акцији се одазвало 27 давалаца, али је крв дало само 24, док остали из здравствених разлога нису били у могућности да то учине овога пута. Занимљиво је да су овога пута предњачиле даме, међу којима је било и оних које су први пут дале крв. 

  

По завршетку акције приређена је и мала свечаност уз уручење захвалница и плакета добровољним даваоцима, који су дали крв 20, 35, 50 и 75 пута. Признања вишеструким даваоцима уручиле су Гордана Димовић, председница Црвеног крста Неготин и Мерлина Селенић, заменица председника општине, која је том приликом и поздравила све присутне.

 

„Пре свега желим да вам честитам и да вам захвалим на вашој хуманости, јер не каже се без разлога да крви живот значи, а ви сте вашом хуманошћу и давањем крви спасли многе животе. Хвала и Црвеном крсту, који годинама уназад организује акције добровољног давања крви и са којим локална самоуправа има одличну сарадњу и ја могу да кажем да ћемо се трудити да ту сарадњу још више унапредимо.“ – истакла је између осталог Мерлина Селенић.

 

Приређен је и пригодан програм уз представу „Замена улога“, коју су припремили ученици основних школа „Бранко Радичевић“ и „Вук Караџић“ из Неготина и која је приказана на дечијем фестивалу у Зрењанину.  

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.