Петак, 28. Фебруар 2014.

Обележен Дан цивилне заштите

Свечаном седницом Штаба за ванредне ситуације Општине Неготин обележен је Светски дан цивилне заштите.

Честитајући Дан, члановима Штаба обратио се командант, мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин и том приликом указао на значај Сектора за ванредне ситуације.

 

„Са посебним задовољством вас обавештавам да су за потребе реаговања у ванредним ситуацијама, поред професионалних ватрогасно спасилачких јединица, за територију Борског управног округа образоване специјализоване јединице цивилне заштите и једна од њих, која је образована за заштиту од пожара, је у току 2013. године обучена. Ова јединица, сходно потребама, може бити ангажована у ванредној ситуацији и у нашој општини, као додатна снага ватрогасно спасилачкој јединици у Неготину. Припадници те јединице ће у наредном периоду представљати значајну снагу и имаће привилегију да припадају јединици која има задатак да се опрема и перманентно обучава за заштиту и спасавање свих угрожених људи, а у случају потребе и да се ангажује у акцијама као додатне снаге ватрогасно-спасилачким јединицама“ – истакао је мр Милан Уруковић.

 

Члановима штаба обратио се и начелник, Зоран Траиловић и притом се осврнуо на активности штаба током протеклих годину дана на подручју Општине Неготин.