Среда, 09. Мај 2018.

Обележен 9. мај Дан победе над фашизмом

Полагањем венаца и цвећа и пригодним програмом, пред постаментом бисти народних хероја у Неготину, данас је обележен 9. мај Дан победе над фашизмом. Свечаности је, након пријема код председника општине Неготин, присуствовао и Јевгениј Мартињенко, представник амбасаде Руске федерације у Србији.

 

Владимир Величковић, председник општине Неготин приредио је данас, у свом кабинету, пријем за Јевгенија Мартињенка, саветника амбасадора Руске федерације за трговинска представништва. Том приликом разговарало се о вишедеценијском пријатељству српског и руског народ.

Церемонија обележавања Дана победе, организована је испред бисти народних хероја. Програм је почео химном „Боже правде“ и одавањем поште погинулим борцима НОР-а и борцима Црвене армије који су погинули на простору Крајине.

 

Након тога делегација Општине Неготин, коју су чинили Драгослав Нинић, секретар СО Неготин и чланови Општинског већа, Далибор Ранђеловић и Далибор Машић, Јевгениј Матрињенко, представник Руске федерације, делегације СУБНОР-а, Општинске организације резервних војних старешина, Цивилних и ратних војних инвалида положиле су венце на постамент бисти народних хероја.

 

Присутнима се потом обратио Боривоје Савић, председник секције Ратних јединица СУБНОР-а, беседом посвећеном Дану победе, а након тога и Драгољуб Филиповић, председник Општинске организације СУБНОР-а, који је подсетио на седамдесету годишњицу СУБНОР-а, значајне догађаје из наше прошлости и истакао да њих никако не смемо заборавити.

 

У пригодном програму учествовали су ученици основних и средњих школа и малишани Предшколске установе „Пчелица“.

 

Поводом 9. маја Дана победе, ове године је по први пут је организован тактичко-технички збор наоружања и опреме Војске Србије и  „Марш мира“ у коме су учествовали планинари ПД „Дели Јован“, и ученици неготинских основних и средњих школа. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.