Четвртак, 24. Мај 2018.

Обележен 24. мај - Европски дан паркова

Служба за заштиту животне средине општине Неготин у сарадњи са Основном школом „Вук Караџић“ из Неготина, обележила је 24. мај, Европски дан паркова.

 

Обележавање 24. маја, Европског дана паркова, почело је школским часом у Музичком павиљону, где су запослени у Служби за заштиту животне средине Општинске управе Неготин, разговарали, са ученицима трећег три разреда ОШ “Вук Караџић”, о значају екологије и очувања зелених површина. Ученици најстарије неготинске школе цртали су и и испшисивали поруке кредама на платоу око Музичког павиљона у парку. Обележавању Европског дана паркова присуствовала и тања Панић, члан Општинског већа општине Неготин.

  

„Општина Неготин традиционално на овај дан, када обележавамо Европски дан паркова, организује ликовне и едукативне радионице, које се дешавају у нашем најлепшем парку у центру града. Иначе Служба за заштиту животне средине општинске управе ради са децом тога дана и циљ је наравно да деци укажемо на значај очувања паркова у граду. Оно што је најважније јесте да смо данас видели да деца већ знају колико је важно да очувамо здраву животну средину и то су показали својим радовима.“ – истиче Татјана Панић, члан Општинског већа општине Неготин.

Поводом обележавања Дана европских паркова ученици су имали и задатак да нацртају по један рад на тему паркова и парковских површина и напишу по једну еколошку поруку. Сви радови били су изложени у Музичком павиљону, а најбољи радови и поруке награђени су пригодним наградама. Награђени су радови Амелие Недељковић, Наталије Симић и Ене Истатков.  

 

Ученицима који су учествовали у данашњој акцији подељене су свеске и едукативне брошуре, али и сокови и слаткиши, коју су уједно послужили за промоцију и едукацију ученика како да селектују отпад.

 * Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.