Понедељак, 14. Јун 2021.

ОБЕЛЕЖЕН 14. ЈУН, СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

На  свечаности организованој у Великој сали СО Неготин, поводом Светског дана добровољних давалаца крви, обележена је 145.годишњица формирања Црвеног крста Србије и Црвеног крста Неготин и уручене су плакете и захвалнице Црвеног крста вишеструким даваоцима крви из наше општине. Добровољне даваоце и све присутне поздравила је Гордана Димовић, председница Црвеног крста Неготин.

  

„Дај крв нека сва срца куцају! Овај слоган је баш оно што сте ви. А ви сте драги наши добровољни даваоци крви, они који су увек ту за оне којима треба крв, за оне којима та крв значи живот. Ви сте ти који увек несебично, добровољно, анонимно и неплаћено дајете део себе да спасите нечији живот. Једноставно речено, ви сте хумани људи добре воље који уз то и анимирају околину на хумана дела и добровољно давалаштво крви“ истакла је Димовић.

Председник Владимир Величковић поздрављајући присутне госте  упутио захвалност свим добровољним даваоцима крви за хуманост, добровољност и несебично залагање.

  

  

„ Ово је скуп најхуманијих људи који дају део себе. Драго ми је да у нашем граду постоје хумани људи који заслужују сваку нашу подршку. Данас ћемо се захвалити вама који сте део себе тј крв дали 75, 50, 20 пута, што је за сваку похвалу и поштовање.Надам се да ћете наставити да показујете своју хуманост и да ће се и млађе генерације прикључити вама који сте пример како треба ценити живот и како помоћи.“ рекао је председник Величковић који је са Горданом Димовић, председницом Црвеног крста Неготин уручио признања вишеструким даваоцима, захвалнице и плакете добровољним даваоцима који су дали крв 20, 35, 50 и 75 пута као и заслужним појединцима и организацијама. 


 

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.