Четвртак, 13. Јун 2024.

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ГРАДСКЕ СЛАВЕ, СПАСОВДАНА!

Обележавање градске славе Вазнесења Господњег, почело је јутарњом службом у цркви Рођења Пресвете Богородице у Неготину којој је поред бројних верника испред локалне самоуправе присуствовала Драгана Јанков, помоћник председника. Светој литургији у манастиру Короглаш присуствовали су бројни верници и Драгиша Ивковић, заменик председника СО Неготин. Овогодишњи колачар био је Драган Николић из Милошева који је домаћинство предао Мирославу Николићу, успешном привреднику који живи у Немачкој.
 
 
 

Свечани чин резања славског колача, у присуству руководства општине, директора јавних предузећа и установа, представника државних органа, сарадника и пријатеља, у малој сали Општине Неготин обавили су архијерејски намесник неготински Марјан Керчуљ и протонамесник Новак Бојанић.
 
 
„ Желим свима који славе данашњи празник пуно здравља и успеха. Желим да јединствени и сложни стигнемо до заједничког циља, а то је да наша општина, иако то већ за нас одавно јесте, и званично постане град. А то ће уједно показати колико смо сви заједно успели да овај део Србије који сматрам најлепшим, а то тврдим не само као локал патриота, већ као човек који је, као и већина вас, прошао целу Србију, унапредимо. Ово је крај који има своје потенцијале, добре људе и очекујем да до остварења заједничких циљева сви дамо свој допринос и уградимо по један каменчић у целу структуру коју желимо да унапредимо.“, рекао је поздрављајући госте и честитајући Спасовдан, Владимир Величковић, председник Општине Неготин.
 
 
 
 
Протонамесник Марјан Керчуљ је присутнима честитао градску славу и позвао све да присуствују Спасовданској литији која је најављена за 19 часова.
 
 
Данашњи празник Спасовдан, као заветну славу обележили су мештани Милошева, Прахова, Кобишнице, Јасенице, Србова и других насеља неготинске општине.