Четвртак, 21. Јул 2016.

ОБАВЕШТЕЊЕ - СЛУЖБА ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Програмом заштите животне средине  на територији општине Неготин за период од 2013–2017.године (Сл.лист општине Неготин број 15/2013.године), у оквиру специфичног циља предвиђена је  активност- „ Анализа површинске воде у сезони купања са ДУНАВСКЕ ПЛАЖЕ- “КУСЈАК“. 

На основу добијених резултата датих у извештају о испитивању , број 2363 од 14.07.2016.године, које испитивање је извршио ЗЗЈ Здравље “Тимок“ из Зајечара, може се закључити да  референтне вредности свих испитиваних параметара за ДУНАВСКУ ПЛАЖУ- “КУСЈАК“,  задовољавају услове воде за купање - најмање трећа класа, који опис класе одговара умереном еколошком статусу у смислу Правилника о параметрима еколошког и хемијског статуса површинских вода и параметрима хемијског и квантитативног статуса подземних вода (“Сл.гласник РС“,бр.74/2011) и Уредбе о граничним вредностима загађујућих материја у површинским и подземним водама и седименту и роковима за њихово достизање (“Сл.гласник РС“,бр.50/2012). 

Предлог мера: Вода са ДУНАВСКЕ ПЛАЖЕ “КУСЈАК“ се може користити за купање и рекреацију уз превентивно туширање хигијенски исправном водом.

 

СЛУЖБА ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ
ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ ОПШТИНЕ НЕГОТИН

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.