Среда, 19. Аугуст 2015.

ОБАВЕШТЕЊЕ - СЛУЖБА ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

У складу са Програмом заштите животне средине на територији општине Неготин за период од 2013-2017( Сл.лист општине Неготин, број: 15/2013) и закључком Штаба за ванредне ситуације општине Неготин, да се у наредном периоду испитају све могућности алтернативног снабдевања становништва исправном водом за пиће, извршено је узорковање хемијске и бактериолошке исправности артешке чесме у насељеном месту Неготин ( код  Радујевачке пруге) и две артешке чесме у насељеном месту Душановац ( чесма у центру села и чесма у Дупљанској улици).

Завод за јавно здравље „Тимок“ из Зајечара, коме су поверени послови узорковања и испитивања исправности воде за пиће на територији општине Неготин, на основу резултата узорковања, уочено је присуство амонијака природног порекла са велике дубине, који је испарљив и убрзано се излучује из организма.

Међутим, како се ради о артешким чесмама, према мишљењу Завода за јавно здравље „Тимок“ из Зајечара, вода са наведених чесама се може употребљавати за пиће и припремање хране.

НАПОМЕНА: У насељеном месту Неготин постоји 21 артешка чесма са којих се вода може употребљавати за пиће и припремање хране.

 

СЛУЖБА ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ