Понедељак, 12. Јануар 2015.

Новогодишњи пакетићи члановима Дуге

Војислав Јануцић, члан Општинског већа општине Неготин посетио је данас Удружење за помоћ особама са инвалидитетом „Дуга“, где се кроз разговор са секретаром овог удружења упознао са досадашњим радом, активностима, условима у којима ради удружење и потребама за наредне активности.

 

„Локална самоуправа је и у претходном периоду доста учинила и сигуран сам да ће, и поред тешке економске ситуације, и у наредном  периоду наћи начин да настави да помаже рад Удружења“ – истакао је Војислав Јануцић, члан Општинског већа.

„Удружење у оваквом облику ради од 2007. године. Окупљамо децу, младе и особе са сметњама у развоју. Имамо различите типове сметњи и различите старосне границе, тако да смо хетерогено Удружење по том питању. Удружења има 35 корисника, од чега је двадесетак активно. Током године организујемо бројне активности, ликовне и музичке радионице, имамо и библиотеку играчака. Финансирамо се од стране Министарства за рад и социјалну политику, део средстава добијамо и од општине Неготин, а такође за организацију активности имамо и помоћ донатора“ – рекла је Мирослава Здравковић, секретар Удружења „Дуга“.     

Војислав Јануцић, уручио је данас у име локалне самоуправе и 20 новогодишњих пакетића и играчке члановима Удружења.