Среда, 21. Децембар 2022.

НОВИ КОТАО У ОШ „БРАНИСЛАВ НУШИЋ“ У УРОВИЦИ

У Основној школи“ Бранислав Нушић“ у Уровици уградњом новог котла на пелет, решен је дугогодишњи проблем који је ова установа имала са грејањем. Реализација овог пројекта, уз подршку Министарства за заштиту животне средине, омогућила је прелазак на еколошки прихватљивији енергент и тиме допринела унапређењу квалитета ваздуха. 

 

„ Ово је један од пројеката који смо реализовали уз подршку Министарства за заштиту животне средине. Ради се о промени индивидуалног ложишта у ОШ „Бранислав Нушић“ у Уровици. Ово је почетак реализације оваквих инвестиција, с обзиром да имамо пуно школских и других институција са индивидиалним ложиштима које би требало обухватити у циљу заштите животне средине и смањења загађења ваздуха, а с друге стране и због лакшег и несметаног функционисања грејања у тим установама. На овоме се нећемо зауставити. Разговарао сам са директором школе о проблемима и видећемо да у наредном периоду неке решимо. Неопходно је санирати тоалете, кров , фасаду и столарију. Размотрићемо и приоритетно ићи корак по корак.“ рекао је приликом обиласка школе Владимир Величковић, председник Општине Неготин.

 

Укупна вредност пројекта набавке, замене, реконструкције и санације котларнице за грејање износи 4,3 милиона динара. Учешће Министарства за заштиту животне средине износи 2,5 милиона а локалне самоуправе 1,8 милиона динара.

 

„ Желим да се захвалим председнику Величковићу и локалној самоуправи што су помогли у решавању кључног проблема у нашој школи. Годинама смо се мучили са старим котлом. Стварно нам пуно значи јер је школа сада чистија и топлија. Ово је велико село, деце можда нема толико али имамо довољан број ђака који је у порасту, с обзиром да у селу има доста мале деце и трудница што ће утицати на повећање броја ученика у школи.“ изјавила је Снежана Митуловић, директорка школе.

 

Основну школу "Бранислав Нушић" тренутно похађа 50 ученика из Слатине и Уровице.

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.