Петак, 14. Септембар 2018.

Нови клавир у Дому културе

Полуконцертни клавир, део пројекта „Побољшање услова за неговање традиција у култури којим је Општина Неготин конкурисала на расписани позив Министарства културе и информисања Републике Србије под називом „Градови у фокусу“, допремљен је у четвртак 13.септембра. Реч је о савременом полуконцертном клавиру „Boston GP 215PE II“  из породице „Steinway“.


“Набавка овог инструмента је вредна и значајна инвестиција која ће омогућити квалитетније извођење музичких програма у оквиру уметничког програма Дома културе. Захваљујем Министарству културе и информисања Републике Србије које је, поред подршке фестивалу, омогућило и набавку полуконцертног клавира а ми смо једина од 23 општине у Србији, која је у оквиру пројекта „Градови у фокусу“ добила инструмент. Неготин је одувек важио за град културе, пре свега музике, тако да оваква донација, и то пред почетак Фестивала „Мокрањчеви дани“ има још већи значај будући да ћемо на овај начин фестивалској публици, али и извођачима омогућити још квалитетнији ужитак у музичким програмима. Веома је важна могућност да полуконцертни клавир Бостон, у гарантном року од десет година, можемо уз доплату заменити концертним клавиром „Steinway“ чија је вредност тренутно преко 160.000 евра.“истакао је Владимир Величковић, председник Општине Неготин.


Поред већ дотрајалог клавира „Steinway“ у неготинском Дому културе који је деведесетих година дониран као половни, велико појачање представљаће  клавир Boston“ реномиране светске компаније „Steinway“. Вредност полуконцертног клавира добављача „Piano lend D.o.o.  из Велике Моштанице код Београда износи 4.999.980 динара са ПДВ-ом.