Уторак, 16. Јул 2013.

Нова трафо станица у Видровцу

Захваљујући новој трафо станици 10/0,4 киловолти „Видровац 3“ решен је дугогодишњи проблем пада напона код 80 домаћинстава у горњем делу овог крајинског села које броји око 800 становника. Инвестицију вредну 4 милиона динара, највећим делом финансирала је Електродистрибуција Неготин, док је Општина Неготин пружила логистичку подршку и помоћ око грађевинских радова.

Трафо станица у Видровцу, свечано пуштена у рад, једна је од три нова објекта која ће током ове године инсталирати неготинска Електродистрибуција. Поред трафо станице, у Видровцу је замењено 2.000 метара нисконапонске мреже и постављено 1.700 метара самоносећих каблова и  17 бетонских стубова.


„Мештани горњег дела Видровца убудуће ће имати стабилан напон од 210 волти, што је значајан квалитет у односу на досадашњих максималних 160 волти. Овај објекат изградили смо захваљујући ангажовању Општине Неготин, али и помоћи мештана који су помогли око опсежних грађевинских радова условљених каменом подлогом“ – истакао је Крунослав Марковић, директор неготинске Електродистрибуције.

Нову трафо станицу симболично је пустио у рад мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин.

„Актуелно руководство води рачуна о комуналним проблемима сваке месне заједнице и због тога смо се, заједно са неготинском Електродистрибуцијом, додатно ангажовали како би мештанима обезбедили квалитетније услове живота“ – поручио је мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин.

„Нова трафо станице је једна од већих инвестиција у нашем селу последњих година и од великог је значаја за домаћинства која су, поготову у зимским месецима, имала нестабилан напон“ – изјавио је Горан Илић, заменик председника Савета МЗ Видровац.

У општини Неготин током ове сезоне нове трафо станице биће постављене у Речкој и насељу Растока у Неготину.