Понедељак, 20. Аугуст 2018.

Нова столарија на згради Дома културе у Самариновцу

На згради Дома културе у Месној заједници Самариновац постављена је нова столарија чиме су покренути радови након вишегодишњег стагнирања. Радове на постављању нове столарије, 17 прозора и 14 врата, у вредности од  1.400.000 динара, обишао је Владимир Величковић, председник Општине Неготин.

  

„Унутра је стање још катастрофално, морао сам ту реч да употребим зато што сматрам  да ниједан дом културе на територији наше општине не би требало овако да изгледа. Потреба за радовима је велика. Ово је тек почетак, постављена је столарија у вредности од 1.400.000 динара. Разговарао сам са члановима савета месне заједнице како стоје са пројектима. Видећемо да одрадимо пројектну документацију која недостаје и с обзиром да је велики објекат у питању мораћемо радове да спроведемо фазно, док не ставимо дом у употребу.“  изјавио је Владимир Величковић приликом обиласка.

  

Реконструкција зграде Дома културе у овом селу које броји 600 становника, започета средствима мештана 2012. године није завршена, чиме је простор површине преко 1000 метара квадратних био необезбеђен.

„Можда нашем селу не треба оволики дом културе пошто људи и нема много али такав је био постављен и када је већ  направљен мора да се чува да се не упропасти. Не можемо нови да правимо, али овај стари можемо да одржавамо како треба. Постављен је нови тишлерај  чиме је простор коначно затворен и обезбеђен од даљег пропадања. За даље планове очекујемо помоћ општине јер мештани немају одакле.“

  

Радови су финасирани из општинског буџета. У плану је израда пројектне документације за  кровну конструкцију, фасаду и унутрашње сређивање (електро инсталације, мокри чворови, равнајући слојеви, подови и др).

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.