Петак, 17. Мај 2019.

Нормализован саобраћај у тимочком делу општине


Након обиласка угроженог тимочког дела општине Неготин од изливања реке Тимок, а у циљу праћења стања на водотоковима на територији општине чланови стручно-оперативног тима за заштиту од поплава Штаба за ванредне ситуације за територију општине Неготин утврдили да је стање на појединим путним правцима следеће:

1)      Локални пут Л 7, од државног пута II А реда бр. 169 до села Ковилово, проходан- без воде на коловозу;

2)      Локални пут Л 10, од државног пута II А реда бр. 169 до Александровца (у близини ж. станице у Рајцу), проходан, на појединим деоницама има воде на коловозу у висини од око 5-10цм;

3)      Путни правац Црномасница-Браћевац,, проходан, спорадично има воде на коловозу висине од око 10-15цм, док се код објекта ж.станице Тамнич вода у потпуости повукла са коловоза.


На основу утврђеног чињеничног стања на наведеним путним правцима, на предлог СОТ-а и саобраћајног инспектора а уз консултације са свим стручним и надлежним лицима и служби, као и прогнозе да ће се у поподневним сатима, а и надаље, стање побољшати, због стварања услова за безбеднију вожњу у саобраћају, предложено је да се наведени путни правци отворе за путнички саобраћај.