Среда, 19. Новембар 2014.

Немачка делегација посетила Неготин

Општину Неготин данас је посетила делегација састављена од представника донатора из Савезног министарства Немачке за сарадњу и развој (БМЗ), амбасаде Савезне Републике Немачке у Србији и Немачке организације за међународну сарадњу – ГИЗ. Са њима је разговарао председник Општине Неготин, Јован Миловановић са својим сарадницима. Састанку је присуствовао и Владан Јеремић, директор РАРИС-а.

“Циљ данашње посете Неготину, било је упознавање са економским потенцијалима, радом локалне самоуправе у смислу приближавања Европској унији, односно усвајање законске регулативе које тај процес носи. Ми смо чланове немачке делегације упознали са нашим капацитетима и настојањима да се процесс приближавања Европској унији спроведе у што краћем року и на што квалитетнији начин – истакао је председник Општине Неготин, Јован Миловановић након састанка.  

Кроз разговор са председником Општине Неготин и његовим сарадницима, чланови немачке делегације упознали су се и са ефектима пројеката који су у сарадњи са донаторима из Немачке реализовани у нашој општини. 

Маја Радуловић, руководилац Одсека локалне пореске администрације, упознала је госте са ефектима пројекта пописа имовине, који је финансиран од стране GIZ-a. Поређењем података од ове и претходних година, евидентан је раст наплате пореза на имовину. По њеним речима реализацијом пројекта, значајно је повећана база обвезника и проценат наплате пореза.

На састанку се разговарало и о потенцијалима oпштине Неготин, смерницама у развоју економије, пољопривреди и пројекатима који се реализују или би могли заједнички да се реализују у неко догледно време.