Понедељак, 21. Јул 2014.

Неготинско лето - Песнички петак и концерт на тргу

 

Први Песнички петак, у оквиру Неготинског лета био је посвећен неготинској прози. У програму који је Крајински књижевни клуб организовао у Музичком павиљону у Градском парку учествовали су књижевни ствараоци нашег града – Миљан Ристић, Милоје Демир Неготински и Саша Скалушевић Скала. Они су читали делове из својих дела и кроз разговор покушали да присутне упознају са својим стваралаштвом.

   

Крајински књижевни клуб за наредни петак у 20.30 сати заказао је „Песнички тробој“, када ће се у Музичком павиљону за наклоност дама и пажњу господе борити Александар Марковић, Иван Томић и Саша Скалушевић. 

   

У суботу, 19. јула, такође у оквиру Неготинског лета 2014. концерт на Градском тргу приредили су чланови Културно-уметничког друштва „Стеван Мокрањац“ из Неготина и етно-групe „Мокрањац“.

   

Након успешног наступа који су имали у петак, на Етно фестивалу у Кладову, чланови неготинског фолкорног ансамбла одржали су и једночасовни концерт на Градском тргу у Неготину. Публика је могла да ужива у играма и песмама из богатог репертоара ансамбла. 

   

У суботу 26. јула од 20 сати, концерт на Градском тргу приредиће ансамбл „Стари звуци“.

Покровитељ Неготинског лета је Општина Неготин.