Петак, 31. Јул 2015.

Награђени ученици освајачи награда на Републичким такмичењима

Данас је приређен пријем за ученике основних и средњих школа са територије општине Неготин, добитнике првих, других и трећих награда на републичким такмичењима.

  

Најуспешније ученике неготинских школа у малој сали општине Неготин дочекале су мр Даниела Пејчић, у Општинском већу задужена за образовање и сарадњу са дијаспором и Татјана Панић, задужена за културу и туризам.   

  

Од 3 600 ученика у основним и средњим школама у општини Неготин седамнаесторо ученика је освојило прво, друго или треће место на републичким такмичењима. То је мали број ученика и зато смо решили ове године да подстакнемо ученике и њихове наставнике да следеће године буду још бољи. Већина награђених  је из основне и средње музичке школе и зато желим да похвалим ученике али и наставнике из ове школе, наравно похвале припадају и ученицима и наставницима из осталих школа. Средства која смо определили нису велика, али сматрамо да ће ученицима бити од помоћи и бити подстрек да наставе да напредују и освајају награде. Покушаћемо да и у наредном периоду награђујемо успешне ученике и желимо да се позитивне ствари чују из наше општине“ -  поручила је мр Даниела Пејчић ученицима и њиховим родитељима.

   

Ђацима који су освојили прво место на републичком такмичењу, уручене су награде у износу од 6.000 динара, за друго место награда је 5.000 и за треће 4.000 динара.

   

За освојено прво место на републичком такмичењу награђени су Петар Питаревић, Лука Николић, Ана Марија Даниловић Јелена Драгомировић, Давид Сурдановић и Лука Лучић, ученици МШ „Стеван Мокрањац“, као и Никола Ђурић из ОШ „Вук Караџић“. За друго место на републичком такмичењу локална самоуправа је наградила Уроша Стојановића из МШ „Стеван Мокрањац“ и Милицу Прстић, ученицу ОШ „Бранко Радичевић“, док су за треће место награђени Евгенија Јовић, ученица Неготинске гимназије, Хелена Шћопуловић, ученица ОШ „Бранко Радичевић“, Јована Здравковић, Нинослав Милосављевић и Сања Ђорђевић, ученици ПШ „Рајко Боснић“ Буково и Милена Марковић, Марија Станојевић и Стефан Лазаревић, ученици МШ „Стеван Мокрањац“ Неготин.