Четвртак, 07. Јул 2016.

Награђени најбољи ученици

Данас је у малој сали зграде општине Неготин, приређена пригодна свечаност на којој су уручене награде ученицима генерације основних и средњих школа и награђеним ученицима на републичким такмичењима.

   

Награде су уручили председник општине Неготин, Јован Миловановић и мр Даниела Пејчић, у Општинском већу задужена за образовање и сарадњу са дијаспором.  

  

Локална самоуправа брине о младима и подстиче их да што боље уче и буду бољи и ученици и студенти. У овом години наградили смо ученике генерације са по 30 000 динара, ученике који су освајали награде на републичким такмичењима са 7 000 за прво место, 6 000 за друго и са по 5 000 динара за освојене треће награде. Ове године награђена су и два ученика за посебне резултате са износима од по 10 000 динара. Трудићемо се и даље да издвајамо средства за добре и талентоване ученике – истакла је између осталог мр Даниела Пејчић, честитајући најбољим ученицима нашег града. 

  

Председник општине награде је уручио Анастасији Јосифовић, ученици генерације ОШ “Вук Караџић”, Милени Мијуцић из ОШ “Вера Радосављевић”, Филипу Ивковићу из ОШ “Бранко Радичевић”, Стевану Лазићу из ОШ “Хајдук Вељко” Штубик, Ивани Чогић, ОШ “Јован Јовановић Змај” Јабуковац, Тијани Јанковић, ОШ “Павле Илић Вељко” Прахово, Милану Николићу, ОШ ”Стеван Мокрањац” Кобишница, Тамари Бадалијевић, ОШ “Момчило Ранковић” Рајац, Наташа Чолаковић, ОШ „Бранислав Нушић“ Уровица и Невени Секулић из ОМШ “Стеван Мокрањац” Неготин. Најбољи средњошколци су Анамарија Даниловић, ученица генерације Средње музичке школе “Стеван Мокрањац”, Филип Борвичановић из Неготинске гимназије, Марко Милорадовић, ученик Техничка школа и Младен Станојловић из Пољопривредне школе.

  

За прва места на републичким такмичењима награђени су Младен Станојловић, ПШ „Рајко Боснић“ Буково, Матеја Војводановић, ОШ „Стеван Мокрањац“ Кобишница и Наташа Шуцић, МШ „Стеван Мокрањац“. За друга места новчане награде припале су Нени Ђурић, Луки Лукићу и Анамарији Даниловић из МШ „Стеван Мокрањац“, а за трећа места Милијану Митићу из ОШ „Бранко Радичевић, Луни Јовановић и Владимиру Владићу, МШ „Стеван Мокрањац“, Никола Митић и Марија Лазић из Неготинске гимназије. 

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.