Уторак, 26. Април 2016.

Награђени најбољи радови на конкурсу за идејно решење туристичког инфо центра

Студентима чија су идејна урбанистичка архитектонска решења за изградњу и уређење Туристичко информативног центра и припадајућих површина у комплексу Рајачких пивница  добила највећи број лајкова на Фејсбук страници и највећи број гласова у непосредном гласању грађана у холу општине и просторијама МЗ Рајац, уручене су награде у виду ИТ опреме вредности од 2 000 евра.

  

На Конкурс за израду идејног урбанистичког архитектонског решења за изградњу и уређење Туристичко информативног центра и припадајућих јавних површина у комплексу Рајачких пивница пристигла су 24 рада студената архитектуре из Србије, а грађани су гласали за 8 радова које је жири уврстио у ужи избор.

Непосредним гласањем грађана прву награду, ИТ опрему у вредности од 1 500 евра добили су  студенти Тихомир Дичић и Лука Павелка из Београда. ИТ опрему у вредности од 500 евра добио је студентски ауторски тим који чине Марта Минић,Стеван Лазић,Ђура Стијачић и Немања Ћурчић, који је добио највећи број лајкова на ФБ страници.

  

Награђеним студентским тимовима награде су уручене у петак 22.априла у великој сали СО Неготин.Том приликом студентима и присутнима обратили су се и награђенима уручили ИТ опрему Надица Васић,заменица председника општине Неготин,Никола Ђурић,консултант ГИЗ/а и  Маријана Ђорђевић самостални стручни сарадник у Канцеларији за локални,економски и  рурални развој.

  

Конкурс је био расписан и спроведен у оквиру пројекта Лични ставови заједничке одлуке који општина Неготин реализује уз финансијску подршку Швајцарске развојне агенције и немачке агенције за међународну сарадњу (ГИЗ).

Вредност пројекта чији је циљ укључивање локалног становниства у доношење одлука о уређењу комплекса пивница износи 25 000 евра.


* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.